Ingredience:
500 g hladké mouky
1 kávové lžičky soli
1/2 balíček kypřící prášek do pečiva
1 PL oleje
20 g čerstvého droždí
140 g bílého jogurtu
250 ml mléka
olej na smažení
Na potření:
česnek
olej
sůl
kečup
Kroky:
- Do mísy dáme suché suroviny: mouku, sůl, kypřící prášek a dobře promícháme. Do středu uděláme důlek, nalijeme tam olej, rozdrobené droždí, přidáme jogurt a vlažné mléko. Vše spolu promícháme. Mícháme rukou, dokud se těsto nepřestane lepit.
- Těsto hned bez kynutí rozdělíme na 8 částí. Rukama protáhnout do tvaru placky a hned smažíme v horkém oleji.
- Hotové langoše necháme okapat. Potom podáváme s přísadami podle chuti.Dobrou chuť!
Poznámka:
Osvědčený recept na langoše bez kynutí, jsou tak nadýchané a měkkoučké, že si je zamiluje celá rodina!