Mini-koblížky ze Salka, hotové za 15 minut!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tyto mini-koblížky jsou ideální, když máte chuť na něco rychlého a sladkého. Připravené jsou během pár minut a chutnají skvěle i samotné, ale můžete je podávat také se zakysanou smetanou nebo jogurtem. Jejich jednoduchá příprava a lahodná chuť vás určitě okouzlí!

Ingredience:

230 g Salka
špetka soli
4 vejce
špetka jedlé sody
700–800 g hladké mouky (dle konzistence těsta)

Kroky:

  1. Příprava těsta: Vejce rozmícháme se sodou a špetkou soli. Poté přidáme Salko a vše dobře promícháme. Postupně přisypáváme mouku a rukou hněteme pevné těsto.
  2. Formování koblížků: Těsto rozdělíme na několik menších kusů a z nich nakrájíme malé kousky, které tvarujeme do podoby mini-koblížků.
  3. Smažení: Koblížky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Jakmile jsou hotové, vyjmeme je a necháme okapat na papírové utěrce.
  4. Podávání: Podávejte je samotné, se zakysanou smetanou nebo jogurtem podle chuti.

Poznámka:

Tyto mini-koblížky ze Salka jsou dokonalým řešením pro rychlou a lahodnou pochoutku, která potěší celou rodinu!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]