Mleté maso na karbanátky s vejcem na francouzský způsob recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g mletého masa
1 cibule
1 plátek bílého chleba nebo kukuřice
4 vejce
1 polévková lžíce rostlinného oleje
černý pepř
sůl podle chuti
čerstvou petrželkou

Kroky:

    1. Nakrájíme si cibuli na malinké kousky a smažíme na rostlinném oleji.
    2. Do misky vložte jedno vajíčko, osmaženou cibuli, chléb, sůl a pepř. Chlép trošku namočte do vody. Nyní vše promíchejte a udělejte z nich masové těsto stejně, jako když děláte karbanátky.
    3. V mleté mase uděltej lžící prohlubně a do nich rozklepněte vajíčko. Nakrájíme petrželkz a tou posypeme celé maso s vejcem.

    4. Opepříme, osolíme a pečeme v předehřáté trouby na 200 stupňů. Stačí 25 minut a máte hotovo.
    5. Ten, kdo nemusí tekutý žloutek, může nechat maso v troubě o pár minut déle.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]