Mleté maso s bramborami v jednom pekáči recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 g mletého hovězího masa
500 g brambor
500 g rýže
1 mrkev
1/2 cibule
200 ml vody
1 PL račatového protlaku
2 PL rostlinného oleje
2 PL zakysané smetany
50 g tvrdého sýra
sůl a pepř dle chuti

Kroky:

    1. Neprve si uvařte rýži, ale přibližně do polohotového stavu.
    2. Poté si nastrouhejte mrkev, cibuli a vše osmažte v pánvi.
    3. Následně si smíchejte rýži, mrkev, česnek a mleté maso, a dochuťte špetkou soli a pepře.
    4. Z hotové směsi si potom vytvořte kuličky o průměru cca 4 cm.
    5. Teď přijdou na řadu brambory, které si nařežte na kolečka a jemně je osolte.
    6. Pak si vyberte vhodnou formu na pečení, kterou si vymažte olejem, případně máslem.
    7. Do formy vyskládejte jak brambory, tak masové koule.
    8. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně pár minut.
    9. Teď přijde na řadu zálivka, kterou si vytvoříte smícháním zakysané smetany, vody, rajčatového protlaku, špetky soli a pepře.
    10. Výslednou směsí zalijte brambory a masové koule, a pečete dalších 15 minut.
    11. Poté celou směs zasypte nastrouhaným sýrem a pečte dalších 5 minut, tak aby se sýr roztál a zapekl dozlatova.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]