Moravské zelňáky na plechu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 g mletého vepřového masa
1 větší brambora nastrouhaná nahrubo
500 g kysaného zelí
1 lžíce oleje
2 vejce
3 stroužky utřeného česneku
Nakrájenou jarní cibulku
1 Nadrobno nakrájená cibule (menší)
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
hrstka kmínu
majoránka nebo oregano
sůl a pepř dle chuti
vaše oblíbené bylinky

Kroky:

  1. Ze zelí zlehka vytlačíme vodu a pokrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
  2. K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak,aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto.Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
  3. Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.
  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.

Poznámka:

Tuto zelnou placku dělávala moje babička na Moravě, a proto ji celá moje rodina milovala.Je to nejlepší způsob, jak využít mleté maso. Recept je velmi jednoduchý a rychlý a samozřejmě je vynikající!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]