Ingredience:
200 g mletého vepřového masa
1 větší brambora nastrouhaná nahrubo
500 g kysaného zelí
1 lžíce oleje
2 vejce
3 stroužky utřeného česneku
Nakrájenou jarní cibulku
1 Nadrobno nakrájená cibule (menší)
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
hrstka kmínu
majoránka nebo oregano
sůl a pepř dle chuti
vaše oblíbené bylinky
Kroky:
- Ze zelí zlehka vytlačíme vodu a pokrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
- K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak,aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto.Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
- Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.
- Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.
Poznámka:
Tuto zelnou placku dělávala moje babička na Moravě, a proto ji celá moje rodina milovala.Je to nejlepší způsob, jak využít mleté maso. Recept je velmi jednoduchý a rychlý a samozřejmě je vynikající!