Ingredience:
250ml mléka
100ml vody
2 polévkové lžíce cukru
10g sušeného droždí
125g rozpuštěného másla
350-400g hladké mouky
1/2 čajové lžičky soli
250g tvarohu
100g cibule
100g tvrdého sýra
250g kuřecích prsou
1 polévková lžíce krupice
1/4 čajové lžičky mletého pepře
kopr
Kroky:
- Začněte hnětením cesta – v malé misce si smíchejte půl šálku teplé vody, 1 polévkovou lžíci mouky, 1 polévkovou lžíci droždí a cukru.
- Nechte odstát 5-10 minut, aby kvásek začal účinkovat.
- Do hluboké misky vložte prosátou mouku, teplé mléko, rozpuštěné máslo, připravený kvásek, cukr, sůl a těsto zpracujte.
- Hotové těsto položte na teplé místo na 1 – 1,5 hodiny, aby se těsto dvojnásobně zvětšilo.
- Následně těsto přitlačte pěstí opět ke dnu misky a nechte vykynout dalších 30-45 minut.
- Rozdělte těsto na dvě části a z každého si vyválejte kruh s 1 cm tloušťkou.
- Plech vyložte pečícím papírem a položte na něj těsto.
- Nyní začněte s přípravou zmesi- najemno nařezaný čerstvý kopr promíchejte s tvarohem, přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Tvrdý sýr nastrouhejte a kuřecí prsa nařežte na menší kousky.
- Pizzu těsto posypeme krupicí, tím zajistíte, že se těsto nerozmočí.
- Přidejte tvarohovou směs, kuřecí prsa a vše posypte nastrouhaným sýrem.
- Pečte 20-25 minut dozlatova při 200 ° C.