Nadýchané a jemné palačinky jako pavučinka podle nóbl restaurace recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g kefíru
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce. Rozdělené na bílky a žloutky
špetku soli
Cukr dle chuti
1 lžičku sody
rostlinný olej

Kroky:

    1. Bílky ušleháme na sníh a žloutky smícháme s ostatními přísadami.
    2. Nepřehánějte to s mícháním, stačí, aby sypké přísady nasály tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím déle mícháte, tím více bude lepek v mouce tvrdnout a palačinky budou zbytečně tužší.
    3. Nakonec jemně vmícháme sníh a hned smažíme.
    4. Pánev stačí jen potřít trochou oleje, nemusíte to přehánět.
    5. Palačinky budou jedna báseň

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]