Ingredience:
1kg mletého vepřového masa
1/2 bochníku chleba
120ml mléka
50g másla
2 PL slunečnicového oleje
2 vajíčka
2 PL majonézy
250g tvrdého sýra
2 rajčata
Sůl a pepř podle chuti
Kroky:
- Namočte si chléb do mléka, pak z něho vytlačte přebytečnou šťávu a smíchejte ho s mletým masem.
- Přidejte vejce, majonézu, sůl a pepř.
- 50g tvrdého sýra a másla nakrájejte na malé kostičky.
- Směs mletého masa si rozdělte na 10-12 částí, vyformujte z nich menší placičky a do středu vložte máslo se sýrem a vytvořte si karbanátky.
- Smažte je na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Nemusí být úplně hotové.
- Osmažené karbanátky si vyložte na plech, nalijte tam olej z pánve, kde se smažil a můžete tam přidat i trochu vody.
- Položte na nich tenké plátky rajčat.
- Zbylý sýr si nastrouhejte, posypte jím maso a nakonec potřete majonézou.
- Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 30 minut.
- Karbanátky můžete péct rovnou v troubě bez smažení na pánvi. V tom případě, budete muset prodloužit čas pečení o 5-10 minut.