Ingredience:
250 g kvalitní majonézy
2 PL zakysané smetany
1-2 PL ostrého kečupu
1 PL kvalitní hořčice
2 KL worcester
sůl
pepř
400 g měkkého salámu (junior
gothaj)
4 sladkokyselé pokrájené okurky
300 g okapaného naloženého hrášku
3 ks na jemno pokrájené cibule
Kroky:
- Salám nakrájíme na malé proužky (široké jako nudle do polévky).
- Okurky a cibule nakrájíme na malé drobné kostičky, hrášek propláchneme a necháme okapat.
- V misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, worcester, kečup se solí a pepřem.
- Tuto pikantní směs vmícháme k okapanému hrášku, cibulce, uzenině a k okurkám.
- Promícháme a podáváme vychlazené s pečivem, nebo mažeme na veky na chlebíčky.