Nařezaná vynikající krkovička doplněná kysaným zelím recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg vepřové krkovice
1 velkou cibuli
1 kg kysaného zelí
vývar
2-3 lžíce oleje
Sůl
pepř
červenou papriku
sušený česnek

Kroky:

    1. Krkovičku v celku si nařežeme na pláty jako harmoniku, dáváme však pozor, abychom maso úplně neprořízli.
    2. Maso dobře opepříme, nasolíme a do zářezů vložíme plátky cibule.
    3. Potom dáme marinovat i na celou noc do chladničky.
    4. Druhý den na dno pekáče dáme 1 lžíci oleje, dobře propláchnutou kysané zelí a přelijeme vývarem.
    5. Do zářezů v mase navrstvíme také kysané zelí.
    6. Pak přikryjeme opět vrstvou zelí a přelijeme asi půl hrnkem vývaru.
    7. Zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme 2 hodiny při teplotě 200 stupňů.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]