Návykový Kinder Maxi King dort bez mouky a cukru recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

150 g ovesných vloček
100 g lískových oříšků
80-100 ml vody
1 lžíce holandského kakaa
1 lžíce medu
750 ml mléka (1.5%)
250 g měkkého tvarohu
2 balení (2x 75 g) vanilkového pudinku
1 lžíce stévie
100 g sušených datlí
50 ml vody
50 g lískových oříšků
50 g 80% čokolády
30 ml mléka (1.5%)

Kroky:

  1. Korpus:

    • 150 g ovesných vloček
    • 100 g lískových oříšků
    • 80-100 ml vody
    • 1 lžíce holandského kakaa
    • 1 lžíce medu

    Krém:

    • 750 ml mléka (1,5%)
    • 250 g měkkého tvarohu
    • 2 balení (2x 75 g) vanilkového pudinku
    • 1 lžíce stévie

    Karamel:

    • 100 g sušených datlí
    • 50 ml vody

    Poleva:

    • 50 g lískových příšků
    • 50 g 80% čokolády
    • 30 ml mléka (1,5%)

    1. Rozmixujte všechny ingredience na korpus. Klidně můžete nechat větší kousky. Pokud ale nemáte s přípravou zkušenosti raději doporučujeme rozmixovat drobněji. Rozmixovanou směs poté natlačte na dno dortové formy o průměru 18-20 cm.
    2. Z mléka a pudinku v prášku uvařte pudink dle návodu, ale nepřidávejte do něj cukr. Jakmile je puding hotový a mírně zchladlý, smíchejte stévii s tvarohem a nakonec vmíchejte i pudink. Na korpus nalijte jen 1/2 pudingového krému a uhlaďte.
    3. Rozmixujte datle s vodou do co nejjemnější pasty. Tuto pastu rozetřete na uhlazený krém a následně přelijte druhou polovinou krému. Dort poté dejte do lednice vychladit.
    4. Pro přípravu polevy si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem, kterou pak nechte, za občasného míchání, mírně zchladnout. Mezitím si nasekejte oříšky, které rovnoměrně nasypte na vychladlý dort. Vše nakonec přelijte vlažnou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí můžete podávat. 🙂

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]