Nejchutnější pirohy s mletým masem podáváné se smetanou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

12 brambor
1 vejce
65g pšeničné mouky
300g mletého vepřového masa
1 lžičku škrobu
Sůl a pepř podle chuti

Kroky:

    1. Polovinu brambor si uvařte a pak z nich udělejte kaši.
    2. Zbývající brambory nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
    3. Nechte ji trochu odstát: na přípravu budete potřebovat usedlý škrob.
    4. Kaši z uvařených brambor si smíchejte s těmi nastrouhanými, přidejte škrobovou šťávu, suchý škrob, mouku, vejce, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
    5. Z výsledného těsta si vytvarujte menší placičky, do každé vložte lžíci mletého masa, sjednoťte těsto po okrajích a vyformujte si požadovaný tvar, jako na obrázku.
    6. Dejte si do hrnce vodu, osolte ji a přiveďte do varu.
    7. Vařte je 15 minut, musí se nejprve dostat nahoru na povrch a pak opět na dno hrnce.
    8. Doporučujeme tento pokrm podávat s kysanou smetanou nebo máslem.
    9. Nejlépe chutnají s rozpuštěným máslem, slaninou a osmaženou cibulkou.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]