Nejchutnější zákusek se zakysanou smetanou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

cukr
rum
2 kelímky zakysané smetany
2 kelímky pomazánkového másla 1 – 2 kelímky smetany ke šlehání
1 balíček prášku do pečiva
100 g cukru krupice
100 ml vody
200 ml oleje
2 lžíce kakaa
3 vejce
150g hladké mouky
ozdoba: 2 balíčky hořké čokolády

Kroky:

  1. Těsto

    • 1 balíček prášku do pečiva
    • ,100 g cukru krupice
    • ,100 ml vody
    • ,200 ml oleje
    • ,2 lžíce kakaa
    • ,3 vejce
    • ,150g hladké mouky

    Krém:

    • cukr
    • ,rum
    • ,2 kelímky zakysané smetany
    • ,2 kelímky pomazánkového másla 1 – 2 kelímky smetany ke šlehání
    1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
    2. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme do sebe.
    3. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta.
    4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
    5. Upečený korpus necháme vychladit.
    6. Zakysanou  smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum.
    7. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému.
    8. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou.
    9. Zákusek ze zakysané smetany dáme do ledničky vychladit.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]