Nejdokonalejší domácí utopenci bez čekání recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

0.4 l octa
0.6 l vody
1 lžíce soli
3 lžíce cukru
1 lžíce oleje
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
1.2 kg špekáčků
500 g cibule
feferonka

Kroky:

    1. Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme.
    2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolieska.
    3. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření (které máme nachystané na nálev), kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice.
    4. Všechny přísady na nálev dáme do hrnce a přivedeme do varu, zalijeme a když pohár vychladne, můžeme hned jíst – chutnají, jako kdybyste je nechali odležet minimálně 7 dní.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]