Nejdokonalejší ořechové řezy se žloutkovou polevou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 žloutků
300 g moučkového cukru
pár kapek teplé vody (nemusí byt)
6 bílků
200 g moučkového cukru
250 g másla (tuku)
200 g hrubé mouky
200 g mletých ořechů
1 prášek do pečiva

Kroky:

  1. těsto:

    6 bílků

    ,200 g moučkového cukru

    ,250 g másla (tuku)

    ,200 g hrubé mouky

    ,200 g mletých ořechů

    ,1 prášek do pečiva

    poleva:

    6 žloutků

    ,300 g moučkového cukru

    ,pár kapek teplé vody (nemusí byt)

    1. Připravíme těsto: Utřeme máslo s cukrem. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy, vznikne nám tužší hmota, do které postupně zapracujeme sníh ze 6 bílků. 3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na cca 160 stupních, přibližně půl hodinku, podle trouby.
    2. Poleva: (musí byt hotová hned po dopečení!)
    3. Když se těsto peče, utřeme žloutky s cukrem, pokud je směs příliš hustá, přidáme pár kapek vody. 5. Ještě na hořce koláč vylijeme polevu a uhladíme, dáme odstát do chladu, poleva se usuší

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]