Nejjemnější koláč z tvarohu, jednoduchý a lahodný dezert hotový za pár minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 gramů jemného tvarohu
100 gramů cukru
250 ml smetany
120 gramů mouky
4 vajíčka
120 gramů cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
kakaový prášek (na posypání)
1 vanilkový cukr

Kroky:

  1. Krém:

    • 200 gramů jemného tvarohu
    • 100 gramů cukru
    • 250 ml smetany
    • 1 vanilkový cukr
    1. Jako první si uděláte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem.
    2. Zvláště v misce si promíchejte všechny suché ingredience: mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
    3. Tuto směs postupně přidávejte k vyšlehané vejcím s cukrem.
    4. Připravte si plech o velikosti 20 x 30 cm.
    5. Vyložte ho pečícím papírem a přidejte těsto. Korpus pečeme při teplotě 200 stupňů, 10 minut.
    6. Během pečení si připravte krém. Nejprve si smíchejte cukr s tvarohem, v druhé misce zvlášť si vyšlehejte smetanu.
    7. Následně smetanu postupně přimíchejte k tvarohové směsi. Když je těsto upečené, překrojte ho podélně na polovinu.
    8. Natřete krém a přiložte odříznutou polovinu těsta.
    9. Následně naneste krém i na vrch koláče a zasypte kakaem.
    10. Koláč můžete ihned konzumovat.
    11. Je vynikající a velmi rychlý, protože nemusíte čekat dokud nádivka ztuhne.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]