Nejlahodnější domácí krém vhodný do všech sladkých pokrmů recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Vaječný bílek – 4 ks (jsou-li malé – 5 ks)
Cukr — 1 hrnek.
Vanilkový cukr —1 balíček
Kyselina citronová — 1/4 čaj. lžičky

Kroky:

    1. V mixéru pomalu ušlehejte bílky, přidejte cukr, vanilkový cukr a kyselinu citronovou.
    2. Postavte do vodní lázně, když už voda vaří, a šlehejte mixérem 10−15 min.
    3. Získáte bohatou sněhobílou hmotu.
    4. Když se na krému objeví stopy šlehače (krém se začne ulpívat na metlách), vyndejte hrnec a šlehejte ještě 3−4 minuty.
    5. Počkejte, až vychladne, přidejte barvivo a můžete tvořit.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]