Ingredience:
400 ml mléka
400 ml 35% zakysané smetany
100 ml kondenzovaného mléka
3 žloutky
5 lžic hladké mouky
80 g cukru krysta
100 g másla
Pár kapek vanilkové esence
Kroky:
- Na mírném ohni zahřívejte mléko, zakysanou smetanu a kondenzované mléko.
- V misce smíchejte žloutky s cukrem.
- Do téměř horkého mléka přidejte mouku a dobře rozmíchejte, aby nebyly žádné hrudky.
- Když se mléko začne vařit, odstavte a přidejte vejce s cukrem a dobře promíchejte.
- Vraťte na mírný plamen a neustále míchejte do zhoustnutí.
- Když krém zhoustne, odstavte z plamene a přidejte vanilkovou esenci a nechte krém vychladnout.
- Když se ochladí na pokojovou teplotu, přidejte změklé máslo.
- Vymíchejte na ideální dortovou konzistenci.
zdroj: bidista.com