Pokud hledáte recept na koláč, který všechny ohromí, pak jste na správném místě. Tento pudinkový šlehačkový koláč s dírkami je naprosto fantastický a po ochutnání se budete vracet pro další kousek. Příprava je snadná a výsledek je vynikající. Vyzkoušejte a užijte si tento lahodný dezert!
Ingredience:
Na těsto:
5 vajíček
250 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 dcl oleje
1 dcl vody
1 litr mléka
2 kakaové nebo čokoládové pudinky
Na krém:
2 balíčky šlehačky v prášku
3 dcl mléka
1 polévková lžíce moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
700 ml zakysané pochoutkové smetany
Granko nebo nastrouhaná čokoláda na posypání
Kroky:
- Pudink: Uvařte pudink podle návodu a nechte vychladnout.
- Příprava těsta: Žloutky utřete s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr opatrně přidejte vyšlehané bílky a důkladně promíchejte. Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Pečení těsta: Těsto pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 25-30 minut (nebo do zlatova).
- Pudink do těsta: Když pudink vychladne, lžící rovnoměrně rozprostřete malé hromádky pudinku na těsto. Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 15 minut.
- Příprava krému: Šlehačku vyšlehejte s cukrem podle návodu. Smetanu utřete s vanilkovým cukrem a spojte ji se šlehačkou.
- Dokončení koláče: Krém namažte na vychladlý koláč. Posypte Grankem nebo nastrouhanou čokoládou.
- Chlazení: Koláč dejte do lednice na pár hodin, aby krém pěkně ztuhl.