Nejlepší domácí máslo připravené za 30 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Zhruba 1 litr smetany na šlehání
nejlépe 35%

Kroky:

    1. Do hluboké mísy si nalijeme všechnu smetanu.
    2. A začneme šlehat. Můžete metličkou, nebo elektrickým šlehačem.
    3. Po chvíli vám vznikne šlehačka.
    4. Když nám vznikne šlehačka, přichází na řadu ponorný mixér.
    5. Opakovaným namáčením mixéru se Vám stále více začne vylučovat podmáslí.
    6. To si můžete schovat a později jej použít např. Na těsto na chléb. Stále pokračujte v mixování.
    7. Máslové hrudky, které se Vám tvoří, jsou to, co chceme. Až se Vám bude máslo zdát dostatečně hutné, vyklopte ho a podmáslí slijte.
    8. Poté na desce hneťte pod proudem studené vody vzniklé máslo. Zbavíte tak máslo zbytků syrovátky. Toto je nejlepší dělat do doby, než z másla vychází čirá voda.
    9. Máslo si můžete také libovolně dochutit solí nebo bylinkami.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]