Nejlepší nepečený pěnový rychlý dezert recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

čokoláda na ozdobu
mléko na namočení sušenek
bebe sušenky
500 ml – smetany ke šlehání
500 ml – mléko
2 bal. – Vanilkový pudink bez vaření 
2 bal. – Vanilkový cukr
5 lžic – krupicový cukr

Kroky:

  1.  

    1. Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření), vanilkový a kr. cukr.
    2. Vše mixérem šleháme cca 5 minut – dostaneme nadýchanou pěnu.
    3. Připravíme vyšší formu na pečení o rozměru 21 x 36 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší).
    4. Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.
    5. Ušlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a párkrát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.
    6. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky.
    7. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzli.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]