Nejlepší Nepečený pudinkový zákusek s lahodnou chutí…

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud se vám během horkých letních dnů nechce trávit čas u sporáku, můžete si připravit tento nepečený dezert. Lahodný pudinkový krém, nadýchaná šlehačka, křehké sušenky s jemnou rumovou aroma a kakaová posypka dělají z tohoto dezertu osvěžující pochoutku, která se perfektně hodí ke kávě.

Ingredience:

1 vanilkový nebo smetanový pudinkový prášek
400 ml mléka
200 ml smetany na šlehání
1 balení vanilkového cukru
320 g krystalového cukru
150 g moučkového cukru
170 g másla
Máslové sušenky (asi 45 až 50 kusů)
Kakao nebo Granko na posypání
Trochu mléka a rumu (nebo rumové aroma) na namáčení sušenek

Kroky:

  1. Příprava pudinkového krému: V hrnci zahřejte 300 ml mléka s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. V jiné nádobě smíchejte zbytek mléka s pudinkovým práškem a vejcem. Když se mléko v hrnci začne vařit, přidejte do něj směs s pudinkovým práškem a stále míchejte, dokud nezhoustne. Poté odstavte a nechte pudink vychladnout.
  2. Příprava máslového krému: Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladké pěny. Jakmile je pudink vychladlý, postupně ho vmíchejte do máslového krému.
  3. Skládání dezertu: Do formy naskládejte první vrstvu máslových sušenek. Sušenky můžete pokapat mlékem smíchaným s trochou rumu (nebo rumovou aromou) nebo je do mléka krátce namočit. Na vrstvu sušenek natřete část pudinkového krému a opět přidejte vrstvu namočených sušenek. Opakujte vrstvení, dokud neminete všechny suroviny. Poslední vrstva by měla být z krému.
  4. Dokončení: Vyšlehejte smetanu na tuhou šlehačku a rozvrstvěte ji na poslední vrstvu krému. Povrch dezertu posypte kakaem, Grankem nebo strouhanou čokoládou.
  5. Chlazení: Dezert nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici, ideálně přes noc, aby sušenky nasákly a dezert zpevnil.

Poznámka:

Přejeme vám dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]