Ingredience:
velkou hlávku zelí
1 cibuli
1 rajský protlak střední
1 lžíci sójové omáčky
4 lžíce hořčice
1 klobásu
150 g uzeného masa nebo slaniny
200 g vepřové kýty nakrájené nadrobno
300-400 ml piva
sůl
Pár kuliček černého a nového koření
1 bobkový list
Kroky:
- Zelí nakrájíme nadrobno a přendáme na pekáč. Přidáme orestovanou cibulku se slaninou, nakrájenou klobásou a syrové nadrobno nakrájené maso.
-
Přidáme i všechny ostatní přísady a podlijeme pivem – já dávám někdy i celou plechovku, je to pak šťavnatější. Pokud máte nové zelí, doporučuji přidat i celé kousky listů, je to skvělá pochoutka.
-
Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů 1 hodinu. Potom odkryjeme alobal a necháme ještě zapéct asi 20-30 minut.
-
Podáváme s chlebem