Nejlepší polévka ,,Zelnice,, podle starého receptu ze Šumavy recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

velkou hlávku zelí
1 cibuli
1 rajský protlak střední
1 lžíci sójové omáčky
4 lžíce hořčice
1 klobásu
150 g uzeného masa ​​nebo slaniny
200 g vepřové kýty nakrájené nadrobno
300-400 ml piva
sůl
Pár kuliček černého a nového koření
1 bobkový list

Kroky:

    1. Zelí nakrájíme nadrobno a přendáme na pekáč. Přidáme orestovanou cibulku se slaninou, nakrájenou klobásou a syrové nadrobno nakrájené maso.
    2.  

      Přidáme i všechny ostatní přísady a podlijeme pivem – já dávám někdy i celou plechovku, je to pak šťavnatější. Pokud máte nové zelí, doporučuji přidat i celé kousky listů, je to skvělá pochoutka.

    3.  

      Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů 1 hodinu. Potom odkryjeme alobal a necháme ještě zapéct asi 20-30 minut.

    4.  

      Podáváme s chlebem

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]