Ingredience:
kysané zelí
Sůl
pepř
sladká paprika
2 ks vajec
2 kg předvařené rýže
2 kg mletého vepřového masa
2 ks větší hlávky zelí
Kroky:
- Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou červenou paprikou, přidejte předvařenou rýži, vejce a vše promíchejte.
- Jakmile budete mít náplň hotovou, připravte si zelí.
- Celou hlávku zelí ponořte na pár minut do vařící vody, aby změkla.
- Následně postupně odlupujte celé listy, které vložíte opět do vroucí vody a povaříte přibližně 2 minuty.
- Uvařené listy pak začněte plnit maso-rýžovou směsí (do každého listu dejte 1,5-2 lžíce směsi a srolujte).
- Na dno hrnce dejte kysané zelí, na kterou následně vyskládejte plněné zelné listy jeden vedle druhého, aby na sobě byly nalepené.
- Zalijte je vodou a vařte přibližně 10 minut.
- Následně vše můžete ještě nechat v troubě dojít.