Nejlepší zelné listy plněné mletým masem a rýží, starý rumunský recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

kysané zelí
Sůl
pepř
sladká paprika
2 ks vajec
2 kg předvařené rýže
2 kg mletého vepřového masa
2 ks větší hlávky zelí

Kroky:

    1. Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou červenou paprikou, přidejte předvařenou rýži, vejce a vše promíchejte.
    2. Jakmile budete mít náplň hotovou, připravte si zelí.
    3. Celou hlávku zelí ponořte na pár minut do vařící vody, aby změkla.
    4. Následně postupně odlupujte celé listy, které vložíte opět do vroucí vody a povaříte přibližně 2 minuty.
    5. Uvařené listy pak začněte plnit maso-rýžovou směsí (do každého listu dejte 1,5-2 lžíce směsi a srolujte).
    6. Na dno hrnce dejte kysané zelí, na kterou následně vyskládejte plněné zelné listy jeden vedle druhého, aby na sobě byly nalepené.
    7. Zalijte je vodou a vařte přibližně 10 minut.
    8. Následně vše můžete ještě nechat v troubě dojít.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]