Nepečené, ale velmi chutné mraveniště s banánem a smetanou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 g perníky v čokoládě nebo obyčejné piškoty
600 g zakysané smetany
100 g moučkového cukru
2 ks banány
mleté vlašské oříšky
kokos
čokoláda na ozdobu.

Kroky:

    1.  V misce smícháme zakysanou smetanu s cukrem a pořádně vymícháme metličkou.
    2. Nejdříve poklademe na polovinu překrojené perníky rovnou na tác ( ty namočíme do zakysané smetany ).
    3. Mezery mezi jednotlivými perníčky vyplníme smetanou.
    4. Posypeme kokosem a mletými oříšky.
    5. Poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe perníky nebo piškoty namočené do smetany, znovu vyplníme mezery smetanou a takto postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny.
    6. Vrch posypeme strouhanou čokoládou a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]