Nepečené domácí tiramisu s jahodami a mascarpone, luxusní chuť recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 g jahod
200 g cukru moučka
350 g mascarpone
300 ml smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry
piškoty

Kroky:

    1. Jahody omyjeme a pokrájíme na libovolné kousky. Můžete si jich pár ponechat vcelku, pokud jimi chcete dezert ozdobit. Jahody v míse smíchejte s polovinou cukru.
    2. Nyní vyšlehejte smetanu a smíchejte ji s mascarpone, zbývajícím cukrem, s vanilkovými cukry a dejte chladit
    3. Nyní vyskládejte dno libovolné mísy, piškoty. Naneste na ně polovinu krému a zasypte částí jahodami. Poté opět piškoty, krém a jahody na ozdobu.
    4. Dejte do lednice tuhnout alespoň na 2 hodiny.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]