Nepečené krémové řezy ze Salka recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 bal. čokoládových sušenek
1 salko (nevařené)
250 g másla
400 ml mléka
1 smetanový pudink
200 g mléčné čokolády
5 lžic mléka
3 lžíce cukru
150 g másla

Kroky:

  1. Na polevu:

    • 200 g mléčné čokolády
    • 5 lžic mléka
    • 3 lžíce cukru
    • 150 g másla
    1. Nejdříve si z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Je důležité, aby měl pudink, salko i máslo stejnou teplotu – jinak krém nebude mít správnou konzistenci.
    2. Máslo ušleháme spolu se salkem a pak do krému zapracujeme i pudink. Utřeme jednotný krém. Mně se krém díky salku zdál dost sladký, ale pokud rádi hodně sladíte, můžete přidat cukr nebo dosladit medem.
    3. Sušenky rozložíme na rovný povrch – můžeme je trochu potřít nějakým dobrým džemem, dezert bude ještě chutnější, pak navrstvíme krém, sušenky, krém a takto vrstvíme, dokud nevypotřebujeme všechny přísady.
    4. Nakonec polijeme polevou, kterou připravíme smícháním surovin ve vodní lázni. Krém je výborný i do jiných dezertů.
    5. Podáváme vychlazené.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]