Nepečený třívrstvý nutellový zákusek recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g kakaové sušenky. 40 g másla
100 ml broskvový džus
30 g čokoládový prášek pro přípravu horké čokolády. Krém: 250 g smetanový sýr (mascarpone
50 g moučkového cukru
150 g nutely
500 ml smetany na šlehání a na vrch budeme potřebovat 150 g čokolády
150 ml smetany na šlehání

Kroky:

    1.  Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na jemný prášek, přidáme čokoládový prášek a postupně přidáváme rozpuštěné máslo střídavě s džusem (můžeme zvolit i multivitamin nebo meruňku).
    2. Připravenou směs rukama utlačíme na dno formy o průměru 26 cm (dno vyložte pečícím papírem) a odložíme do chladničky ztuhnout.
    3. Nutellu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme.
    4. Smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem utřeme do hladké hmoty.
    5. Hmotu rozdělíme na 2 části.
    6. Polovinu vyšlehané šlehačky přidáme do smetanového sýra utřeného s cukrem, druhou polovinu přidáme k rozpuštěné Nutella.
    7. K vymíchání nutelu spolu se šlehačkou přidáme druhou polovinu smetanového sýra s cukrem a promícháme.
    8. Smetanu na polevu zahřejeme (pozor, nevaříme!) A odstavíme z ohně.
    9. Přidáme na Kuks nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
    10. Na základ navrstvíme bílou nádivku, na bílou navrstvíme tmavou a na vrch navrstvíme připravenou polevu ze smetany a čokolády.
    11. Necháme ztuhnout a podáváme.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]