Nepřekonatelný domácí Pařížský salát podle původní receptury

Tomáš , 16. 12. 2024

Pařížský salát má svou dlouhou historii a není pojmenován podle francouzské metropole, ale podle své hlavní složky – pařížského salámu. Ačkoli je dnes obtížné tento tradiční salám sehnat v původní kvalitě, pokud se vám to podaří, můžete si snadno připravit Pařížský salát podle této původní receptury. Jeho chuť vás přenese zpět do časů, kdy salát patřil k oblíbeným svačinám pracujících i studentů.

 

Ingredience:

200 g pařížského salámu
90 g sladkokyselých okurek
30 g sterilizovaného hrášku
13 g cibule
150 g základní majonézy
5 g krupicového cukru
5 g soli
10 g plnotučné hořčice
2,5 g octa (1 čajová lžička)
4 g worcesterské omáčky
mletý černý pepř (na špičku nože)

Kroky:

  1. 1. Příprava surovin: Nejprve nakrájejte pařížský salám a okurky na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a abyste odstranili její hořkost, přelijte ji vařící vodou. Nakrájené ingredience dejte do mísy a přidejte sterilizovaný hrášek.
  2. 2. Příprava majonézy: Na přípravu 150 g majonézy použijte žloutky z malých vajec nebo jeden velký žloutek. Váhu žloutku odečtěte od 150 g a odlijte přesné množství oleje. Žloutek vyšlehejte a postupně přilévejte olej, dokud majonéza nezhoustne.
  3. 3. Míchání salátu: Do mísy s připravenými surovinami přidejte majonézu, plnotučnou hořčici, ocet, worcesterskou omáčku, cukr, sůl a mletý černý pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně propojily.
  4. 4. Dokončení: Hotový Pařížský salát dejte do chladničky a nechte ho několik hodin odpočívat. Během této doby se chutě krásně propojí a salát získá svou charakteristickou chuť.

Poznámka:

Pařížský salát je ideální k pečivu na večeři nebo jako součást studených mís a obložených chlebíčků. Vyzkoušejte tento tradiční recept a objevte chuť, která byla kdysi tak oblíbená. Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]