Nepřekonatelný medový řez pro zaneprázdněné: Neřešíte žádné válení těsta – nalít na plech, poskládat a chystat talíře…

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud hledáte dezert, který je chutný, rychlý a nevyžaduje válení těsta, tento medový řez je přesně pro vás! Vše stačí nalít na plech, poskládat a za chvilku máte lahodný zákusek, který nadchne vaše hosty.

Ingredience:

Na těsto:
250 g másla nebo margarínu
3 lžíce medu
300 g krupicového cukru
3 vejce
400 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1,5–2 dl mléka
Na krém:
1 l mléka
12 lžic krupice
8 lžic cukru
2 dl smetany ke šlehání
Meruňková povidla
Na glazuru:
150 g čokolády
1,5 dl smetany ke šlehání

Kroky:

  1. Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr a med smíchejte nad párou, dokud se vše nerozpustí a nepropojí. Poté přidejte vejce a dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do směsi. Pokud je těsto příliš husté, přidejte mléko a vše dobře vyšlehejte ručním šlehačem.
  2. Pečení: Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj 1/4 těsta. Uhlaďte povrch a pečte asi 10 minut. Opakujte stejný postup pro další tři vrstvy těsta (celkem tedy upečte čtyři pláty).
  3. Příprava krému: Uvařte pudink z mléka, krupice a cukru. Po vychladnutí do něj zašlehejte smetanu ke šlehání, aby byl krém hladký a jemný.
  4. Skládání: Na první plát těsta naneste polovinu krému. Přidejte druhý plát těsta, potřete ho meruňkovými povidly. Položte třetí plát těsta a na něj zbylý krém. Nakonec přikryjte posledním plátem těsta.
  5. Glazura: Čokoládu rozpusťte ve smetaně a nalijte ji na vršek dortu. Dejte zákusek do chladu, ideálně přes noc, aby všechny vrstvy ztuhly.

Poznámka:

Tento medový řez je ideální volbou pro každého, kdo hledá rychlý dezert bez složité přípravy. Těsto se nemusí válet, stačí ho nalít a upečené vrstvy složit s krémem a džemem. Poleva z čokolády dodá dezertu dokonalou tečku.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]