Ingredience:
4 větší brambory
200 g hustého bílého jogurtu
2-3 stroužky česneku
Sůl
pepř
podle chuti 100 g strouhaného sýra
olivový olej
Kroky:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- V misce smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem – trochu oleje si odložíme na vymazání menší zapékací mísy.
- Brambory lehce osolíme a první vrstvu uložíme na dno plechu.
- Potřeme částí jogurtové omáčky, přikryjeme další vrstvou brambor a takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny připravené přísady.
- Poslední vrstvu by měla tvořit jogurtová omáčka.
- Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby, kde při teplotě 170 stupňů pečeme 50 minut.
- Pak alobal sundáme.
- Posypeme sýrem a necháme zapéct při teplotě 200 stupňů asi 10 minut.
- Necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat.