Nezaměnitelné Londýnské řezy s dokonalými domácími povidly recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
5 žloutků
1/2 bal. prášku do pečiva
200 g másla
5 bílků
200 g moučkového cukru
120 g mletých ořechů
Domácí povidla
Nasekané ořechy navrch

Kroky:

    1. V misce si smícháme všechny přísady na těsto a navrstvíme ho na klasický plech na pečení, vyložený papírem na pečení.
    2. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 15 minut.
    3. Těsto necháme chvíli vychladnout, zatím si připravíme sníh.
    4. Bílky ušleháme s cukrem (přidáváme postupně) a nakonec do sněhu opatrně vmícháme i mleté ​​ořechy.
    5. Na těsto natřeme povidla a rovnoměrně navrstvíme sníh, Posypem ořechy.
    6. Pečeme při teplotě 180 stupňů ještě 15 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]