Milujete tyčinku Margot nebo máte chuť na něco sladkého, co si oblíbí celá rodina? Vyzkoušejte tyto Margot řezy! Je to jednoduchý recept, který vám přinese lahodné řezy plné čokoládového pudinku a zakysané smetany, posypané strouhanou Margotkou.
Ingredience:
Těsto:
300 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
3 vejce
150 g cukru krupice
1 dcl rostlinného oleje
1 dcl mléka
Pudinková náplň:
1 balíček čokoládového pudinku
2 lžíce cukru
1 lžíce kakaa
0,5 l mléka
Poleva:
2 kelímky zakysané smetany (400 g)
1 balíček vanilkového cukru
1 tyčinka Margot (nastrouhaná nahrubo)
Kroky:
- Příprava těsta: Ve větší míse ušlehejte 3 žloutky s cukrem do světlé pěny. Postupně přidávejte olej a poté střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmíchejte pevně ušlehaný sníh z bílků.
- Pečení: Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a rovnoměrně ho rozprostřete. Připravte čokoládový pudink podle návodu (smíchejte mléko, cukr, kakao a pudink) a ještě teplý ho nalijte cik-cak na povrch těsta. Pudink by měl lehce protéct těstem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
- Poleva: Na ještě teplý upečený korpus natřete zakysanou smetanu, kterou jste smíchali s vanilkovým cukrem. Povrch posypte nahrubo nastrouhanou Margotkou (pro lepší strouhání dejte tyčinku na chvíli do mrazáku).
- Chlazení: Hotové řezy nechte vychladnout a poté je uložte do lednice, aby se dobře uleželé podávaly.