Ingredience:
3 vejce
200 gramů kr. cukru
vanilkový cukr podle chuti
200 ml bílý jogurt
1 šálek hl. mouky
10 g prášku do pečiva
200 – 250 gramů borůvek
Trochu krupicového cukru
Kroky:
- Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny.
- Přidáme bílý jogurt a utřeme.
- Do směsi vmícháme i prosetou mouku s práškem do pečiva.
- Vymícháme jednotné těsto.
- Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a potřeme máslem. Máslo posypeme trochou kr. cukru. Do formy nasypeme borůvky a nalijeme těsto.
- Těsto se rovnoměrně rozlije po povrchu ovoce.
- Pečeme 35 – 45 minut při 175°C. Hotový koláč vyjmeme z formy, obrátíme a posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Vynikající a rychlý recept na ovocný koláč se super-jemným těstem a rychlou přípravou.