Obrácený koláč jemným těstem a rychlou přípravou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 vejce
200 gramů kr. cukru
vanilkový cukr podle chuti
200 ml bílý jogurt
1 šálek hl. mouky
10 g prášku do pečiva
200 – 250 gramů borůvek
Trochu krupicového cukru

Kroky:

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny.
  2. Přidáme bílý jogurt a utřeme.
  3. Do směsi vmícháme i prosetou mouku s práškem do pečiva.
  4. Vymícháme jednotné těsto.
  5. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a potřeme máslem. Máslo posypeme trochou kr. cukru. Do formy nasypeme borůvky a nalijeme těsto.
  6. Těsto se rovnoměrně rozlije po povrchu ovoce.
  7. Pečeme 35 – 45 minut při 175°C. Hotový koláč vyjmeme z formy, obrátíme a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Vynikající a rychlý recept na ovocný koláč se super-jemným těstem a rychlou přípravou.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]