Opět trochu jiná klasika: vepřové řízky v těstíčku. Ochutnejte a zamilujte si je!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud hledáte něco jiného než klasické řízky, vepřové řízky v těstíčku jsou ideální volbou. Tento recept vás osloví svou jednoduchostí a skvělou chutí.

Ingredience:

500 g vepřového masa (např. kotlety nebo kýta)
200 g hladké mouky
400 g tvrdého sýra (např. eidam nebo gouda)
5 vajíček
Sůl a pepř (podle chuti)

Kroky:

  1. Příprava masa: Vepřové maso omyjte, osušte a nakrájejte na plátky (asi 1 cm silné). Osolte a opepřete každý plátek podle chuti.
  2. Obalení masa: Obalte plátky masa v hladké mouce. Poté je namáčejte do vajíčka (šlehaného). Opět je obalte v hladké mouce a poté znovu v vajíčku. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubo a obalte v něm plátky masa.
  3. Pečení: Připravené řízky položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předehřáté trouby na 170 °C. Během pečení řízky otočte, aby se propekly rovnoměrně. Pečte dozlatova (cca 25 minut).

Poznámka:

Závěr

Vepřové řízky v těstíčku jsou výbornou alternativou k tradičním řízkům. Užijte si jejich křupavou chuť a jemné vepřové maso, které potěší celou rodinu. Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]