Originální knedlíky, rychlejší, lepší a zdravější recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

½ kg hrubé mouky
2 vejce
1 kg brambor

Kroky:

    1. Vezmeme brambory, oloupeme je a odřežeme veškeré hnědé tečky, aby byly opravdu čisté.
    2. Nyní je dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Pokud je necháte vařit trochu déle, tak to ničemu nevadí.
    3. Brambory nadále sceďte a rozšťouchejte na kaši.
    4. Teď přidáme vajíčka a mouku a zpracujeme těsto do tvaru, který je klasický pro knedlíky.
    5. Teď stačí vzít potravinovou fólii a celou šišku knedlíku zabalím tak, aby těsto drželo tvar.
    6. Na koncích doporučuje svázat, aby těsto nevypadalo a bylo opravdu pevně fixované ve fólii.
    7. Teď opět s knedlíky do hrnce s vodou a vařit 20 minut. Knedlíky by měly samy vyplavat nahoru.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]