Originální příprava jemná mrkev vhodná jako příloha i samostatně recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 g mrkve
½ lžičky sladké papriky
50 ml olivového oleje
3-4 stroužky česneku
1 lžička soli
Petržel nadrobno

Kroky:

  1. Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle potřeby
  2. Smícháme si olej, sůl, pepř
  3. Česnek si nastrouháme a přidáme do oleje
  4. Do ochuceného oleje důkladně namočíme mrkev
  5. Vysteleme si plech pečícím papírem
  6. Mrkev si vyskáládáme na plech a překrytou alobalem ji můžeme dát do předem vyhřáté trouby
  7. Následně pečeme přibližně třičtvrtě hodiny při teplotě 200 stupňů
  8. Je vhodné čas od času s mrkví na plechu zahýbat
  9. Asi 15 minut před vytažením z trouby sundáme z mrkve alobal, aby se vypekla krásně dozlatova
  10. Během pečení můžeme případně mrkev polívat olejem
  11. Před podáváním ještě zasypeme petrželí a podáváme

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]