Pečené vepřové maso recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

750 gramů vepřového karé
5 PL grilovacího koření
2 PL hořčice
100 gramů cibule
4 větší rajčata
2 PL slunečnicového oleje
100 gramů žampionů
¼ lžičky soli
¼ lžičky pepře
3 PL červeného vína
100 gramů tvrdého sýra
½ jablečného octa

Kroky:

  1. Maso si v celosti omyjte a osušte, proveďte na něm zářezy do ¾ hloubky. Tloušťka mezi zářezy by neměla přesáhnout 2 cm.
  2. Maso dejte do hlubší mísy a marinujte ho v hořčici a grilovacím koření. Nezapomeňte marinádu dostat i do zářezů, aby bylo maso rovnoměrně ochucené.
  3. Takto ho dejte do lednice na 2 hodiny, misku s marinádou nezapomeňte překrýt.
  4. Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na kroužky, přidejte sůl, pepř a jablečný ocet, nechte v marinádě cibuli odstát asi 10 minut.
  5. Mezitím si očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Totéž proveďte s rajčaty.
  6. Maso vyjměte z chladničky a do zářezů napěchujeme cibuli, rajčata a žampiony.
  7. Posolte a opepřete i svrchu a svrchu maso zlehka přelijte olejem.
  8. Dejte ho péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 45 minut. Po tomto čase maso vyjměte a zasypte ho tvrdým strouhaným sýrem.
  9. Nechte zapékat ještě 5-10 minut a pak krájejte. Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]