Pečený kapr s mandlovými lupínky a dýní recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 podkovičky kapra
100 g mandlových lupínků
2 PL špaldové mouky
1 vejce
100 ml mléka
sůl
koření na ryby
700 g máslové dýně
1 PL másla sůl

Kroky:

    1. Dýni omyjeme, nakrájíme na čtvrti, uložíme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů, dokud není dýně měkká.
    2. Zatím si připravíme kapra. Podkovičky omyjeme a osušíme. V talíři si utřeme vejce s mlékem a solí.
    3. V dalším talíři smícháme mandlové lupínky, které rukou nadrtíme na menší kousky. Přidáme špaldovou mouku a špetku koření na ryby.
    4. Připravíme si zapékací mísu s pečícím papírem. Kapra nejprve namočíme ve vyšlehané vajíčku a obalíme ve směsi z mandlových lupínků. Dobře ho pozatláčame, aby se nám, co nejvíce směsi přilepilo na podkovičky a ukládáme do zapékací mísy.
    5. Na každou podkovičky položíme plátek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 45 minut. V polovině pečení kapra opatrně otočíme.
    6. Zatímco se kapr peče, připravíme si přílohu. Dýni polévkovou lžící vydlabeme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci měkkého másla, ochutíme solí a vidličkou rozmačkáme na kaši. Můžeme podávat. Dobrou chuť.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]