Ingredience:
Menší hlávku květáku
hladkou mouku
1 vejce
1 lžičku hořčice
1 stroužek česneku
Strouhanku a najemno nastrouhaný sýr v poměru 2: 1
olej
Sladkou papriku mletou
sůl
Kroky:
- Květák rozdělíme na menší růžičky – nevaříme.
- Každou růžičku obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku smíchaném s prolisovaným česnekem, solí a hořčicí.
- Nakonec obalíme ve strouhankovo-sýrové směsi.
- Růžičky uložíme na plech vymazaný olejem a ještě zlehka potřeme olejem smíchaným s trochou červené papriky.
- Troubu nastavíme na 200 stupňů a květák pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud květák není dostatečně upečený.
- Během pečení je dobré růžičky obrátit.