Pečený květák na plechu v troubě bez omastku recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Menší hlávku květáku
hladkou mouku
1 vejce
1 lžičku hořčice
1 stroužek česneku
Strouhanku a najemno nastrouhaný sýr v poměru 2: 1
olej
Sladkou papriku mletou
sůl

Kroky:

    1. Květák rozdělíme na menší růžičky – nevaříme.
    2. Každou růžičku obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku smíchaném s prolisovaným česnekem, solí a hořčicí.
    3. Nakonec obalíme ve strouhankovo-sýrové směsi.
    4. Růžičky uložíme na plech vymazaný olejem a ještě zlehka potřeme olejem smíchaným s trochou červené papriky.
    5. Troubu nastavíme na 200 stupňů a květák pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud květák není dostatečně upečený.
    6. Během pečení je dobré růžičky obrátit.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]