Perfektní omáčka na těstoviny, pizzu a maso recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 kg rajčat
1 kg červené papriky
250 g zelené papriky (nepálivé)
5 stroužků česneku
petrželka
1/2 PL soli
200 ml olivového oleje
200 ml octa (5%)

Kroky:

  1. Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte v mixéru.
  2. Do hrnce nalijte olej a ocet, dejte na sporák a nechte převařit. Přidejte rajčatový protlak z rozmixovaných rajčat.
  3. Míchejte, nechte sevřít a vařte 35 - 40 minut nebo více, v závislosti na tom, jaká hustá má být omáčka.
  4. Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku.
  5. Česnek prolisujeme a smíchejte s nasekanou petrželkou.
  6. Smíchejte papriky s rajčaty a s česnekem s petrželkou. Osolte, ochutnejte a povařte dalších 15 minut.
  7. Sterilizujte sklenice a víčka (nejjednodušší je to udělat v mikrovlnce)
  8. Omáčku rozdělte do sklenic, okraje otřete čistou utěrkou a uzavřete víčka.
  9. Sklenice otočte vzhůru nohama, nechte vychladnout a skladujte je na chladném tmavém místě.

Poznámka:

Tato pikantní rajčatová omáčka bude pravděpodobně ta nejlepší omáčka, jakou jste kdy ochutnali. Je to ideální omáčka na těstoviny, pizzu, grilované maso nebo ryby, či pečené kuře. Přejeme dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]