Ingredience:
3 kg rajčat
1 kg červené papriky
250 g zelené papriky (nepálivé)
5 stroužků česneku
petrželka
1/2 PL soli
200 ml olivového oleje
200 ml octa (5%)
Kroky:
- Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte v mixéru.
- Do hrnce nalijte olej a ocet, dejte na sporák a nechte převařit. Přidejte rajčatový protlak z rozmixovaných rajčat.
- Míchejte, nechte sevřít a vařte 35 - 40 minut nebo více, v závislosti na tom, jaká hustá má být omáčka.
- Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku.
- Česnek prolisujeme a smíchejte s nasekanou petrželkou.
- Smíchejte papriky s rajčaty a s česnekem s petrželkou. Osolte, ochutnejte a povařte dalších 15 minut.
- Sterilizujte sklenice a víčka (nejjednodušší je to udělat v mikrovlnce)
- Omáčku rozdělte do sklenic, okraje otřete čistou utěrkou a uzavřete víčka.
- Sklenice otočte vzhůru nohama, nechte vychladnout a skladujte je na chladném tmavém místě.
Poznámka:
Tato pikantní rajčatová omáčka bude pravděpodobně ta nejlepší omáčka, jakou jste kdy ochutnali. Je to ideální omáčka na těstoviny, pizzu, grilované maso nebo ryby, či pečené kuře. Přejeme dobrou chuť!