Ingredience:
500 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
1 vejce
1 lžičku cukru
300 ml mléka
80 ml oleje
150 g uzeného sýra
200 g cihly
300 g šunky nakrájené na plátky
1 kelímek zakysané smetany
plátky slaniny
2 stroužky česneku
1 cibuli
1 malou plechovku kukuřice
pizza koření
Kroky:
- Droždí rozmělníme ve 100 ml vlažného mléka, přidáme cukr a necháme 10-15 minut stát.
- Do misky dáme mouku smíchanou se solí. Do středu uděláme důlek, přidáme vejce, kvásek, zbylé mléko, olej a vypracujeme jednotné hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
- Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, obě poloviny roztáhneme na tenčí pláty. Smetanu smícháme s prolisovaným česnekem, pepřem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oreganem.
- Oba pláty potřeme smetanovou směsí, uložíme plátky šunky, plátky sýra, kukuřici, i strouhaný sýr a zavineme.
- Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme ještě posypat libovolným kořením či bylinkami. Pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem, 30 minut při teplotě 180 stupňů.
- Máme hotovo!