Pohanková kaše s mletým masem a rajčaty s vyváženou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

mleté maso – 300 g
pohanka – 150 g
cibule – 1 ks
česnek – 2 stroužky
rajčatový protlak – 2 lžíce
rostlinný olej – 2−3 lžíce
mrkev – 1 ks

Kroky:

    1. Umyjte a osmahněte pohanku na pánvi na rostlinném oleji.
    2. Cibuli nakrájejte najemno, osmahněte ji s mletým masem a nastrouhanou mrkví.
    3. Přidejte rajský protlak a všechno dobře promíchejte.
    4. K zelenině a masu přidejte pohanku, zalijte ji vroucí vodou tak, aby ji voda trochu zakryla.
    5. Opepřete, osolte a duste pod pokličkou na mírném ohni.
    6. Do hotové kaše přidejte najemno nakrájený česnek a všechno promíchejte.
    7. Můžete přidat i bobkový list.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]