Polévka “co dům dal” s parmazánovými krutony.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 mrkvce
1 cibule
kousek celeru
zbytek květáku
3 brambory
(kdo chce, kousek bujónu)

Na krutony:

rohlík
veka
parmezán
olej

Poznámka:

Na másle osmažím cibuli, přidám ostatní nakrájenou zeleninu a zarestuji.
Zaleji vodou. Měkkou zeleninu rozmixuji, osolím opepřím. Ničím nezahušťuji.
Hustá je dost sama o sobě.
Zvlášť uvaříme malé růžičky květáku, které dávám až na talíř.

Parmezánové krutony

Nakrájím na kostičky rohlík, veku. Rozšlehám vejce, nastouhám permezán a pečivo namáčím
a smažím v rozpáleném oleji. Kdo chce, může si při servírování přidat smetanu.,

Recept nám zaslala p. Alena Šubrtová.

Děkujeme 😍

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]