Polévka, která je silnější než antibiotika z kuřecího vývaru s česnekem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 šálků (250 ml) čiré kuřecí polévky
1 lžička čerstvě nasekaného tymiánu
2 lžičky olivového oleje
20 stroužků česneku
1 šálek zakysané smetany
1 svazek čerstvé bylinky – tymián
petržel
bobkový list
2 lžíce másla
2 velké cibule
3 šálky starého nakrájeného chleba

Kroky:

    1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Odřízněte hlavičky česneků (1/3).
    2. Zabalte česnek spolu s olivovým olejem do alobalu.
    3. Pečte po dobu 90 minut a nechte vychladnout.
    4. Dejte dvě polévkové lžíce olivového oleje a másla do hrnce na mírném ohni.
    5. Poduste cibulku po dobu 10 minut.
    6. Pak přidejte upečený česnek na dušenou cibuli.
    7. Míchejte, přidejte kuřecí polévku, nasekaný tymián a přidejte bylinky.
    8. Snižte teplotu, přidejte nakrájený chléb a poduste 5 minut, dokud chléb nezměkne.
    9. Vyberte bylinky a zamíchejte polévku mixérem, dokud nezískáte krémovou směs.
    10. Do hrnce přidáme sůl a zakysanou smetanu podle chuti.
    11. Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]