Pravé domácí máslo Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 L Smetana ke šlehání

Kroky:

    1. Nejprve si v hluboké míse připravte všechnu smetanu.
    2. Poté začněte šlehat metličkou nebo elektrickým šlehačem. Je to jen na vás.
    3. Po chvíli vám vznikne šlehačka, která ale není naším cílem. V tento okamžik tedy přichází na řadu ponorný mixér, díky nemuž získáte jednoduše podmáslí, které si můžete schovat např. na výrobu domácího chleba
    4. Budete-li ve šlehání pokračovat, začnou vám vznikat máslové hrudky, které jsou přesně to, co chceme.
    5. Jakmile se vám bude zdát, že je máslo dostatečně tuhé, postačí, když si ho na vhodné místo vyklopíte a podmáslí si slijete do vedlejší nádoby.
    6. Teď přichází na řadu hnětení másla, které musíte provést pod proudem studené vody. Zbavíte se zbytků syrovátek.
    7. Dle vaší chuti si máslo můžete případně i dochutit. Doporučujeme přidat např. bylinky či sůl.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]