Pravé domácí neodolatelné česnekové pagáče recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
100 ml mléka
150 g zakysané smetany
1 vejce
250 g másla
150 g tvarohu
3 lžičky soli
2 paličky medvědího česneku
1 vejce na potření

Kroky:

    1. Do teplého mléka přimícháme cukr a droždí. Počkáme, až nám vzejde kvásek.
    2. V misce smícháme mouku se solí, máslem a tvarohem. Vejce smícháme se smetanou a tuto směs přidáme do mouky.
    3. Přidáme k tomu všemu kvásek a vypracujeme tuhé těsto. Dejte na hodinu do chladničky.
    4. Po uplynutí hodiny těsto vytáhneme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále zhruba na 1,5 cm silný plát. Ten zasypeme česnekem a přendáme na plát na půl, znovu napůl a ještě jednou napůl.
    5. Necháme 10 minut odležet, pak rozválíme a znovu přeložíme. Zase necháme 10 minut odležet, opět rozválíme a znovu přeložíme. Takto zpracované těsto rozválíme na finální plát silný 2 cm.
    6. Pomocí hrnku vykrájíme jednotlivé kolečka.
    7. Pokud se Vám nechce zdržovat s překlady, přidejte česnek rovnou do těsta. Nemusíte ho pak takto zapracovávat.
    8. Kolečka přendáme na plech vyložený papírem na pečení a rozehřejeme si troubu.
    9. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 18 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]