Pravé turecké ražniči na špízu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg vepřového masa
3 cibule
4 rajčata
Sůl a pepř podle chuti

Kroky:

    1. Maso si nakrájejte na 4-5 cm kousky. Osolte, opepřete a přidejte k němu i vaše oblíbené koření.
    2. Cibule si nařežte na 4 části, každou z nich rozeberte a přidejte k masu.

       
    3. Rajčata očistěte od slupky a nastrouhejte na struhadle. Můžete použít i rajčata ve vlastní šťávě, potom je přidejte k masu spolu se šťávou.

    4. Nechte maso odstát nejméně 30 minut, aby se dobře marinovalo.
    5. Vezměte si dřevěné špejle a napichujte na nich střídavě maso s cibulí.
    6. Masové špízy přemístěte do sáčku na pečení. Poklademe je do řady, aby se upekli rovnoměrně ze všech stran.
    7. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte 40 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]