Pravý maďarský guláš, po kterém se budete olizovat za ušima recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1kg hovězího masa, použít však můžete i vepřové při kterém je čas přípravy kratší
2-3 ks cibule
4 ks rajčata
2 ks paprika čerstvá
2 PL paprika mletá sladká
1 KL paprika mletá pálivá
5 PL sádla nebo oleje
1 PL soli
Feferonky nebo chilli papričky

Kroky:

  1. Základem guláče je stejný poměr objemu masa a cibule
  2. Na menší kousky nakrájíme cibuli, kterou na jemném ohni smažíme na oleji nebo sádle. Můžete ji nechat lehce zkaramelizovat.
  3. Následně přidejte najemno nakrájené rajčata. (mohou být i z plechvoky)
  4. Dusíme cibuli společně s rajčaty dokud neodpaříme tekutinu. Tím vznikne kašovitá hmota jako základ guláše.
  5. Do kaše přidáme sladkou mletou papriku společně s pálivou paprikou.
  6. Nakrájejte maso a přidejte ho to hrnce. Maso míchejte dokud se nezatáhne. Přidejte sůl.
  7. Dle chuti přidejte zelenou papriku, feferonky nebo chilli papričky.
  8. Guláš podlijte trochou vody, zamíchejte a nechte dusit pod pokličkou na mírném ohni.
  9. Guláš pravidelně podlívejte vodou a míchejte.
  10. Maso je potřeba dusit, dokud nebude zcela měkké. u hovězího masa tento proces trvá cca 2 hodiny. Voda se odpaří, maso změkne a guláš se sám zahustí.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]