Pravý sváteční Vánoční punč, který vykouzlí sváteční atmosféru recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 l červeného vína
750 ml vody
50 ml slivovice (vodky popř. Jiného alkoholu podle chuti)
Koření na svařené víno (skořice
badyán
hřebíček)
vanilkový cukr
cukr krystal
1 konzerva jahod (ananasu)
pomeranč

Kroky:

    1. Do hrnce nalijeme na 1 l vína, zhruba 750 ml vody. Přidáme sáček koření na punč. Dejte pozor, aby bylo v celku, při požití drceného prášku není chuť tak dobrá.
    2. Pokud nemáte přímo koření na punč, můžete jednoduše použít skořici v celku, badyán (anýz) a hřebíček.
    3. Do směsi přisypeme i jeden vanilkový cukr a pár lžiček cukru. Raději méně, postupně podle chuti dosladíme. Vše necháme mírně prohřát.
    4. Do hrnce nalijeme celý jahodový kompot i se šťávou. Můžete použít i jiné ovoce, jahody však chutnají nejlépe.
    5. Teď už chybí jen nějaký ten alkohol. Do směsi přilijeme cca 1 půl deci slivovice, popř. jiného bílého alkoholu např. vodky.
    6. Necháme prohřát, pozor směs by neměla úplně vřít. Podle chuti dosladíme popř. přidáme více alkoholu.
    7. Podáváme horké.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]