Ingredience:
1 l červeného vína
750 ml vody
50 ml slivovice (vodky popř. Jiného alkoholu podle chuti)
Koření na svařené víno (skořice
badyán
hřebíček)
vanilkový cukr
cukr krystal
1 konzerva jahod (ananasu)
pomeranč
Kroky:
- Do hrnce nalijeme na 1 l vína, zhruba 750 ml vody. Přidáme sáček koření na punč. Dejte pozor, aby bylo v celku, při požití drceného prášku není chuť tak dobrá.
- Pokud nemáte přímo koření na punč, můžete jednoduše použít skořici v celku, badyán (anýz) a hřebíček.
- Do směsi přisypeme i jeden vanilkový cukr a pár lžiček cukru. Raději méně, postupně podle chuti dosladíme. Vše necháme mírně prohřát.
- Do hrnce nalijeme celý jahodový kompot i se šťávou. Můžete použít i jiné ovoce, jahody však chutnají nejlépe.
- Teď už chybí jen nějaký ten alkohol. Do směsi přilijeme cca 1 půl deci slivovice, popř. jiného bílého alkoholu např. vodky.
- Necháme prohřát, pozor směs by neměla úplně vřít. Podle chuti dosladíme popř. přidáme více alkoholu.
- Podáváme horké.
- Do hrnce nalijeme na 1 l vína, zhruba 750 ml vody. Přidáme sáček koření na punč. Dejte pozor, aby bylo v celku, při požití drceného prášku není chuť tak dobrá.